Rychlá třešňová bublanina (hrčníčková)

Třešně na bublaninu

Nestárnoucí, jednoduchý, rychlý a díky sezonnímu ovoci i levný moučník. Třešňová bublanina je asi nejznámější, ale nebojme se použít i další druhy ovoce – jahody, meruňky, broskve či višně. Bublanina je totiž skvělá s jakýmkoliv ovocem. Naši jednoduchou třešňovou bublaninu zvládne skutečně každý! Nevěříte? Zkuste to !

# Jednoduché  40 minut # Středně velký plech # Tip na víkendový moučník # Hrníčková varianta

 

BABIČINA TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA

Třešně na bublaninu

Na hrnkovou třešňovou bublaninu budete potřebovat …

Třešňová bublanina ingredience

Ingredience

  • 3 vejce (ideálnědomácí vajíčka)
  • Vanilkový cukr
  • Kelímek smetany (215 ml)
  • Prášek do pečiva
  • Hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • Špetka soli
  • Vypeckované třešně

Postup

1 Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva, přilijeme smetanu a vše promícháme.

2 Těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a posypeme rovnoměrně vypeckovanými třešněmi.

Třešňová bublanina pečení

3 Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 – 30 minut. Po 25 minutách vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

Rychlá třešňová bublanina

4 Hotovou třešňovou bublaninu necháme vychladnout, pak posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.

Hrníčková třešňová bublanina recept

Tak co na ní říkáte? Snadné a velmi chutné.

Babiččina třešňová bublanina recept

Dobré mlsání přeje Peťa, přebornice v pečení na našem statku.

 

Ohodnoťe nám recept na třešňovou bublaninu, prosím!

CO NA TO ŘÍKÁTE?