Nestárnoucí, jednoduchý, rychlý a díky sezonnímu ovoci i levný moučník. Třešňová bublanina je asi nejznámější, ale nebojme se použít i další druhy ovoce – jahody, meruňky, broskve či višně. Bublanina je totiž skvělá s jakýmkoliv ovocem. Naši jednoduchou třešňovou bublaninu zvládne skutečně každý! Nevěříte? Zkuste to !
# Jednoduché # 40 minut # Středně velký plech # Tip na víkendový moučník # Hrníčková varianta
BABIČINA TŘEŠŇOVÁ BUBLANINA
Na hrnkovou třešňovou bublaninu budete potřebovat …
INGREDIENCE
- 3 vejce (ideálnědomácí vajíčka)
- Vanilkový cukr
- Kelímek smetany (215 ml)
- Prášek do pečiva
- Hrnek krupicového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- Špetka soli
- Vypeckované třešně
POSTUP
1 Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku smíchanou se špetkou soli a práškem do pečiva, přilijeme smetanu a vše promícháme.
2 Těsto nalijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a posypeme rovnoměrně vypeckovanými třešněmi.
3 Pečeme dozlatova v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 25 – 30 minut. Po 25 minutách vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.
4 Hotovou třešňovou bublaninu necháme vychladnout, pak posypeme moučkovým cukrem a můžeme podávat.
Tak co na ní říkáte? Snadné a velmi chutné.
Dobré mlsání přeje Peťa, přebornice v pečení na našem statku.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!