Koláč s mirabelkami, špendlíky či myrobalány (Recept)

Domácí špendlíkový koláč s drobenkou

Pokud se vám podařilo nasbírat dostatek mirabelek, špendlíků nebo myrobalánů a chcete si připravit nějaký dezert, mohl by vám zachutnat ovocný koláč s tvarohem, kde tyto plody skvěle zužitkujete. Abyste si na něm mohli doma pochutnat, připravte si nejprve níže uvedené suroviny.

 

Ingredience:

  • 600 gramů zralých plodů,
  • 500 gramů tvarohu ve vaničce,
  • 2 hrnečky polohrubé mouky,
  • 1 hrneček cukru (krupice),
  • 1 hrneček mléka,
  • 1 prášek do pečiva,
  • 1 decilitr oleje,
  • 2 vejce,
  • 2 vanilkové cukry.

 

Postup:

Nejprve si ovoce důkladně omyjte, odstopkujte a vypeckujte. Do tvarohu pak přidejte trochu cukru a připravte si také drobenku, která se dělá z 80 gramů másla, 80 gramů cukru krupice a 160 gramů hrubé mouky. Poté si nechte předehřát troubu na 180 °C. Mouku následně smíchejte s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.

Poté přidejte olej, vejce a mléko a vše dobře promíchejte (můžete využít i šlehač). Hotové těsto vylijte na připravený plech (vymazaný nebo vyložený pečicím papírem), na něj naneste oslazený tvaroh a poté i špendlíky, mirabelky nebo myrobalány. Nakonec posypte koláč drobenkou a vložte do trouby rozpálené na 180 °C zhruba na 30 minut. 

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?