Manioková kaše (Recept)

Listy manioku

Jestliže vás obyčejné brambory omrzely a batáty už máte vyzkoušené, je na čase sáhnout po manioku, který je v našich končinách poměrně neznámý. Z oloupaných hlíz můžete uvařit lepkavou a sklovitě průhlednou kaši, která sama o sobě nemá výraznou chuť, ale jelikož si ji každý člověk může dochutit tím, co má rád, jen tak vás neomrzí.

Jak na to? Oloupané hlízy manioku nakrájejte na kostičky, vložte je do vroucí vody a vařte zhruba po dobu 20 minut, než změknou. Vodu pak slijte a maniok rozmačkejte na kaši. Výslednou hmotu dochuťte solí, pepřem, máslem, prolisovaným česnekem, kořením nebo bylinkami. Poté kaši podávejte se zeleninou, jako přílohu k masu nebo spolu s omáčkou.

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?