Mezi oblíbené pokrmy českých strávníků dozajista patří klasické lečo, kde hraje důležitou roli paprika. Tu ovšem můžete nahradit čerstvou, zavařenou nebo i sušenou ačokčou, která tomuto pokrmu dodá specifickou chuť. Na přípravu leča z čerstvé ačokči budete potřebovat níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 díl ačokči
- 1 díl rajčat
- 1 velkou cibuli
- Vejce
- Olej
- Sůl
- Pepř
- Kmín
Postup:
Na rozpáleném oleji nejprve zpěníme cibulku, ke které přidáme ačokču nakrájenou na drobnější kousky. Jakmile tyto přísady podusíme do poloměkka, přidáme také rajčata a celou směs osolíme a okořeníme. Následně opět dusíme do měkka a nakonec přidáme vajíčko. Pokud vám nechutná lečo pouze se zeleninou, je možné přidat také uzeninu.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?