Lečo z Ačokči (Recept)

Ačokča / Paprikookurka rostlina

Mezi oblíbené pokrmy českých strávníků dozajista patří klasické lečo, kde hraje důležitou roli paprika. Tu ovšem můžete nahradit čerstvou, zavařenou nebo i sušenou ačokčou, která tomuto pokrmu dodá specifickou chuť. Na přípravu leča z čerstvé ačokči budete potřebovat níže uvedené suroviny.

 

Ingredience:

  • 1 díl ačokči
  • 1 díl rajčat
  • 1 velkou cibuli
  • Vejce
  • Olej
  • Sůl
  • Pepř
  • Kmín

 

Postup:

Na rozpáleném oleji nejprve zpěníme cibulku, ke které přidáme ačokču nakrájenou na drobnější kousky. Jakmile tyto přísady podusíme do poloměkka, přidáme také rajčata a celou směs osolíme a okořeníme. Následně opět dusíme do měkka a nakonec přidáme vajíčko. Pokud vám nechutná lečo pouze se zeleninou, je možné přidat také uzeninu.

 

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?