Hranolky z Manioku (Recept)

Hranolky z Manioku

Podobně jednoduchý je také recept na maniokové hranolky. K jejich přípravě si stačí nachystat hlízy manioku, které je potřeba oloupat a zhruba na 30 minut vložit do vlažné vody, aby změkly. Poté již stačí maniok nakrájet na hranolky, které budete zhruba po dobu 10 minut (dle velikosti) smažit ve fritéze či na pánvi, dokud nezískají zlatavou barvu.

Hranolky z manioku ovšem můžete připravit také v troubě. Tu si nejprve předehřejte na 180 °C. Mezitím na plech vložte připravené hranolky, osolte je (případně opepřete), lehce je zakápněte olivovým olejem, přidejte trochu citronové šťávy a dle chuti také rozmarýn. Poté hranolky vložte do trouby a pečte tak dlouho, dokud nebudou zlatavé a křupavé.

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?