Domácí výroba kečupu není příliš složitá, takže by to měl zvládnout úplně každý. Pamatujte ovšem na to, že pustíte-li se do přípravy této pochoutky, bude to vyžadovat poměrně velké množství času. Buďte tedy trpěliví, vybírejte vždy kvalitní suroviny a na zahuštění domácího kečupu rozhodně nespěchejte. Pouze tak se dočkáte vynikajícího výsledku.
Pokud jde o to, jaká rajčata výroba kečupu doma vyžaduje, vždy by se mělo jednat pouze o zdravé plody (klidně i přezrálé). Rozhodně nepoužívejte nahnilá nebo plesnivá rajčata, která by mohla celou várku kečupu znehodnotit. Kromě klasických keříkových rajčat pak můžete vyzkoušet i přidání cherry rajčátek, kumato rajčat nebo masitých plodů označovaných jako býčí srdce.
Klasický domácí Kečup bez jablek
Domácí Kečup s jablky
Kečup bez cukru (Recept)
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!