Nejlepší recept na jahodové knedlíky

Jahodová sezona a příchod léta je neodmyslitelně spojený s jahodovými knedlíky. Univerzální  recept na nadýchané tvarohové knedlíky můžete využít i pro další ovoce (meruňky, švestky, maliny, borůvky..).

# jahody # zahrádka # snadné# 2 porce # 45 minut

 

JAHODOVÉ KNEDLÍKY S TVAROHEM

Jahody čekají, tak pojďme na to !

Ingredience

Na jahodové knedlíky budeme potřebovat :

  • 1 žloutek
  • Cca 180 – 200 g hrubé mouky
  • 10 jahod – pokud máme velké jahody, můžeme je přepůlit
  • Kostka měkkého tvarohu (doporučujeme tvaroh v kostce, ne ve vaničce)
  • Kousek změklého másla
  • Špetka soli
  • Tvrdý tvaroh na strouhání, cukr moučka, rozpuštěné máslo na přelití. Dle chuti můžeme doplnit zakysanou smetanou nebo třeba omáčkou vytvořenou ze smetany ke šlehání (30 % tuku) a rozmačkanými jahodami.

DOPORUČUJEME vyzkoušet i variantu s meruňkami, náš recept naleznete zde!

Postup

Smícháme všechny suroviny na těsto : změklé máslo (stačí vyndat z ledničky 15 minut před přípravou), tvaroh, hrubou mouku, žloutek a vypracujeme v těsto.  Mouku přidáváme opatrně, i když se bude zdát, že těsto stále dost lepí – tvarohové těsto se na ruce lepí vždy, takže se ničeho nelekejme, pokud bychom množství mouky přehnali, knedlíky by byly po uvaření příliš tuhé a my chceme přeci získat nadýchané jahodové knedlíčky.

Z těsta vytvoříme váleček, ze kterého postupně krájíme menší dílky, které v dlani vypracujeme v placičku, doprostřed vložíme jahodu a zabalíme. Vrstva těsta by neměla být příliš silná, doporučujeme maximálně půl centimetru.

Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme přibližně 8-10 minut.

Uvařené knedlíky posypeme nastrouhaným tvarohem, cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem. Kdo má rád, může přidat zakysanou smetanu, nebo rozmačkat jahody s cukrem a smetanou a knedlíky polít. Ve fantazii a chuti se meze nekladou.

A teď už jen dobrou chuť s Životnastatku.cz !

 

Nejlepší recept na jahodové knedlíky
5 (100%) 2 votes

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?