Marmeláda z rajčat (Recept)

Rajčatové sugo ve skleničce

Pokud byste si chtěli dopřát v zimních měsících nějakou sladkou pochoutku, skvělou volbou by pro vás mohla být rajčatová marmeláda. Pro některé je možná trochu netradiční, ale věřte, že si ji dříve nebo později zamiluje celá rodina. Abyste se mohli do přípravy tohoto receptu v domácích podmínkách pustit, budete potřebovat níže uvedené suroviny.  

 

Ingredience:

  • 3 kilogramy rajčat,
  • 1 kilogram cukru krupice,
  • 2 vanilkové cukry,
  • 3 pektogely,
  • kyselinu citronovou,
  • 1 decilitr rumu.

 

Postup:

Rajčata si nejprve omyjte, nakrájejte na kousky a nechte zhruba po dobu jedné hodiny vařit. Ještě horkou směs poté prolisujte, abyste ji zbavili veškerých semínek a dalších pevnějších částí, a nechte vše znovu po dobu jedné hodiny vařit. Poté přidejte cukr, vanilkový cukr a 2 lžičky kyseliny citronové a zhruba 10 minut povařte.

Těsně před koncem vaření přidejte do směsi také pektogely a rum a vše důkladně promíchejte. Následně směs zatepla nalijte do sklenic umytých horkou vodou (ideálně ještě teplých), které pak uzavřete víčkem a obrátíte dnem vzhůru. Nezavařujte je. Pak už si můžete užít sladký džem z rajčat, který má podobnou chuť jako meruňková marmeláda.    

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?