Mangold se smetanou (Recept)

Listy mangoldu na záhonu

Velice jednoduchý je také recept na mangold se smetanou, což skvěle poslouží buď jako příloha k masu nebo třeba jako směs na těstoviny. K přípravě tohoto receptu budete níže uvedené suroviny.

 

Ingredience:

  • 1 větší svazek mangoldu,
  • 200 ml smetany ke šlehání,
  • 1 červenou cibuli,
  • 1 stroužek česneku,
  • muškátový oříšek,
  • máslo,
  • sůl a pepř.

 

Postup:

Mangold nejprve důkladně očistíme, odstraníme řapíky a listy nařežeme na menší kousky. Na másle si dozlatova zpěníme najemno nakrájenou cibulku společně s prolisovaným česnekem a následně přidáme mangoldové listy. Restovaný mangold pak zalijeme smetanou, necháme směs krátce povařit a vše dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

 

     

 

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?