Velice jednoduchý je také recept na mangold se smetanou, což skvěle poslouží buď jako příloha k masu nebo třeba jako směs na těstoviny. K přípravě tohoto receptu budete níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 větší svazek mangoldu,
- 200 ml smetany ke šlehání,
- 1 červenou cibuli,
- 1 stroužek česneku,
- muškátový oříšek,
- máslo,
- sůl a pepř.
Postup:
Mangold nejprve důkladně očistíme, odstraníme řapíky a listy nařežeme na menší kousky. Na másle si dozlatova zpěníme najemno nakrájenou cibulku společně s prolisovaným česnekem a následně přidáme mangoldové listy. Restovaný mangold pak zalijeme smetanou, necháme směs krátce povařit a vše dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?