Žampiony plněné nivou (Recept)

Žampiony plněné sýrem

Jestliže hledáte na plněné žampiony recept, který se obejde bez mletého masa, mohl by vás nadchnout pokrm, kde hraje hlavní roli plísňový sýr. Velice oblíbené jsou dnes totiž zapečené žampiony s nivou, která dodá houbám specifickou chuť. Chcete-li tento recept také vyzkoušet, v kuchyni by vám neměly chybět níže uvedené suroviny.

 

Ingredience:

  • 10 větších žampionů,
  • 100 gramů nivy,
  • 100 gramů slaniny,
  • 100 gramů ricotty,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 cibule,
  • 1 vejce,
  • bylinky (například pažitka),
  • sůl a pepř.

 

Postup:

Stejně jako v předchozím případě žampiony nejprve očistěte, zbavte je nožiček a vydloubejte hnědé okraje z klobouků. Poté si nadrobno nakrájejte cibuli, přidejte nivu nakrájenou na malé kostičky, najemno nakrájené nožičky hub, vejce, sůl a pepř. Všechno dobře promíchejte a na závěr ještě přidejte slaninu, kterou jste si předtím nasucho opražili na pánvi.

Jakmile bude směs hotová, naplňte s ní klobouky žampionů. Ty pak vložte na plech vyložený pečicím papírem naplněnou stranou vzhůru. Pečte je zhruba 20-30 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Nadívané žampiony můžete podávat třeba s pečivem nebo se šťouchanými brambory, a to posypané různými bylinkami. Pokud si chcete dopřát žampiony bez masa, samozřejmě můžete vynechat slaninu.

 

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?