Nejlepší fazolová polévka

Fazolová polévka s rajčaty (detail)

Padá na vás jarní únava a venku stále vládne sychravé počasí? Není nic lepšího na povzbuzení a zahřátí, než pikantní fazolová polévka s bramborem. Připravili jsme pro vás poctivý recept na červenou fazolovou polévku s bramborem. 😉

 

 # fazole # 4 porce # poctivá polévka 

ČERVENÁ FAZOLOVÁ POLÉVKA

INGREDIENCE

  • kořenová zelenina na vývar (mrkev, petržel, celer)
  • střední cibule
  • plechovka konzervovaných krájených rajčat
  • plechovka červených fazolí
  • hovězí maso na polévku
  • 4 ks středně velkých brambor
  • 1 ks chilli papřičky
  • olej na osmahnutí cibule
  • pepř
  • sůl
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 ks bobkového listu

 

POSTUP

1) Začala jsem vývarem. Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli dáme do hrnce společně s hovězím masem, novým kořením a bobkovým listem. Vaříme do změknutí. Používám tlakový hrnec, kde většinou nechávám vařit cca 1 hodinu.

2) Jakmile je vývar hotový, pustíme se do realizace samotné polévky! Obereme a pokrájíme maso z vývaru na drobné kostičky. Nadrobno nakrájenou cibulku zpěníme na oleji a dozlatova opékáme. Přidáme lžíci cukru, konzervovaná rajčata, nakrájené brambory, nadrobno nasekanou chilli papričku, zalijeme vývarem a necháme vařit 15 minut.

3) Přidáme scezené fazole, nakrájené hovězí maso a necháme ještě 5 minut povařit.

4) Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat!

Fazolová polévka

Dobrou chuť!


Sledujte náš příběh
 života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?