Chcete-li si doma připravit lahodný steak z falešné svíčkové, za který by se nestyděl ani jeden z nejslavnějších českých šéfkuchařů, je potřeba řídit se několika doporučeními, která jsou pro úpravu tohoto typu masa stěžejní. První z nich říká, že falešná svíčková na steak by měla být nakrájena na tenčí plátky, než je tomu u klasických steaků.
Pokud navíc chcete, aby byl steak z falešné svíčkové šťavnatý, je potřeba jej konzumovat ihned po ugrilování. Maso také solte až těsně před tím, než jej posadíte na gril, jinak by z něj sůl zbytečně vytáhla vodu. Až budete steak z falešné svíčkové servírovat, můžete jej ještě lehce přisolit přímo na talíři.
Nezapomeňte také na to, že na gril byste nikdy neměli dávat mokré maso, takže případnou marinádu, ve které bylo naložené, ještě před grilováním otřete papírovou utěrkou, aby se během opékání nepřipalovala. Pokud vás zajímá, jak naložit falešnou svíčkovou na gril, pak se můžete nechat inspirovat například následujícím receptem.
Marináda na steak z falešné svíčkové
Ingredience:
- 3 stroužky česneku,
- 125 ml olivový olej,
- 80 ml sójové omáčky,
- 80 ml worcesterové omáčky,
- petrželová nať,
- ½ citrónu,
- mletý pepř.
Postup:
Stroužky česneku oloupejte a prolisujte lisem nebo naškrábejte nožem. Petrželovou nať nasekejte nadrobno. Do misky nalijte olivový olej, šťávu z půlky citrónu, sójovou omáčku a worcesterovou omáčku. Přidejte nasekanou petrželku, prolisovaný česnek a mletý pepř podle chuti. Vše důkladně promíchejte a vzniklou marinádou potírejte steaky. Takto naložené maso nechejte v lednici odpočinout několik hodin a těsně před grilováním z něj marinádu setřete. Steaky nezapomeňte před grilováním (po setření marinády) ještě osolit.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!