Přemýšlíte, jaký zvolit na kimchi salát recept, abyste tuto tradiční pochoutku nějakým způsobem obměnili? V tom případě neváhejte a zkuste obohatit kimchi o trošku medu a jablka. Abyste mohli tento zajímavý recept vyzkoušet, měli byste mít v kuchyni níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 kilogram pekingského zelí,
- 1 cibuli,
- 1 svazek jarní cibulky,
- mrkev a bílou ředkev,
- několik jablek dle chuti,
- 5 lžic korejské mořské soli,
- 2 lžíce prášku z chilli papriček,
- 4 stroužky utřeného česneku,
- 1 lžičku strouhaného zázvoru,
- 2 lžíce rybí omáčky,
- 1 lžíci medu,
- sezamová semínka.
Postup:
Zelí nejprve omyjte, nakrájejte, nasolte a propláchněte stejně jako v případě základního receptu na kimchi. Jakmile budete mít hotovo, smíchejte ho s ostatní zeleninou nakrájenou na nudličky (mrkev, daikon, jablka) nebo menší kousky (cibule, jarní cibulka). Mezitím si z ostatních ingrediencí připravte pastu, do níž přidáte také med, který ostrou chuť částečně zmírní.
Hotovou pastu vmasírujte do připravené zeleniny, vše vložte do vhodné nádoby na kvašení a dobře zavíčkujte. Poté nechte kimchi zhruba 1 až 2 dny fermentovat při pokojové teplotě. Pokud bude jeho chuť po otevření nádoby tak akorát, vložte ho ještě na několik dní do lednice, kde bude proces fermentace pokračovat, a nezapomeňte obsah nechat čas od času prodýchat. Před konzumací pak kimchi posypte sezamovými semínky.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!