Hledáte na domácí kimchi recept, který bude jednoduchý a velmi rychlý? V tom případě vyzkoušejte recept na korejské kimči, který využívá místo rybí omáčky tu sójovou. Pro přípravu tohoto pokrmu budete potřebovat níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 kilogram pekingského zelí,
- 3 mrkve,
- 2 šalotky,
- 1 stroužek česneku,
- zázvor,
- chilli,
- sójovou omáčku,
- mořskou sůl.
Postup:
Umyté a pokrájené pekingské zelí si nejprve nasolte a propláchněte stejně jako u předchozího receptu. Poté k němu přidejte mrkev nakrájenou na nudličky a šalotku nakrájenou na menší kousky. Mezitím si vytvořte z ostatních ingrediencí pastu. Smíchejte utřený česnek, 1 lžičku nastrouhaného zázvoru, 2 lžíce chilli a 3 lžíce sójové omáčky.
Hotovou pastu vmasírujte do připravené zeleniny tak, aby se dostala všude, a pokud budete s výslednou chutí spokojení, vše vložte do sklenice nebo do kvašáku. Pokud vám zbyla trocha pasty, můžete s její pomocí nádobu „zavíčkovat“ (tedy rozprostřít pastu na povrchu a uhladit). Pak nechte kimči zhruba 2 dny při pokojové teplotě fermentovat, následně vše zkontrolujte a přesuňte do lednice, kde by mělo kimči ještě zhruba 7 až 10 dnů kvasit. Klidně už ale můžete ujídat.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!