Sladko-ostré rychlé Kimchi (Recept)

Pravé Kimchi v misce

Přemýšlíte, jaký zvolit na kimchi salát recept, abyste tuto tradiční pochoutku nějakým způsobem obměnili? V tom případě neváhejte a zkuste obohatit kimchi o trošku medu a jablka. Abyste mohli tento zajímavý recept vyzkoušet, měli byste mít v kuchyni níže uvedené suroviny.  

 

Ingredience:

  • 1 kilogram pekingského zelí,
  • 1 cibuli,
  • 1 svazek jarní cibulky,
  • mrkev a bílou ředkev,
  • několik jablek dle chuti,
  • 5 lžic korejské mořské soli,
  • 2 lžíce prášku z chilli papriček,
  • 4 stroužky utřeného česneku,
  • 1 lžičku strouhaného zázvoru,
  • 2 lžíce rybí omáčky,
  • 1 lžíci medu,
  • sezamová semínka.

 

Postup:

Zelí nejprve omyjte, nakrájejte, nasolte a propláchněte stejně jako v případě základního receptu na kimchi. Jakmile budete mít hotovo, smíchejte ho s ostatní zeleninou nakrájenou na nudličky (mrkev, daikon, jablka) nebo menší kousky (cibule, jarní cibulka). Mezitím si z ostatních ingrediencí připravte pastu, do níž přidáte také med, který ostrou chuť částečně zmírní.

Hotovou pastu vmasírujte do připravené zeleniny, vše vložte do vhodné nádoby na kvašení a dobře zavíčkujte. Poté nechte kimchi zhruba 1 až 2 dny fermentovat při pokojové teplotě. Pokud bude jeho chuť po otevření nádoby tak akorát, vložte ho ještě na několik dní do lednice, kde bude proces fermentace pokračovat, a nezapomeňte obsah nechat čas od času prodýchat. Před konzumací pak kimchi posypte sezamovými semínky.  

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?