Rána na statku máme většinou hektická. Nechce se nám z postele, budík neúprosně hlásí čas vstávání a zvířata jsou již v s předstihem v pozoru a vyčkávají, kdy konečně uslyší cvrkot granulek, zvuk kyblíků, braní vidlí a kdy už konečně se objeví páníčci se snídaní. Rychle se obléknout, přivítat se se všemi, doplnit žlaby, vyčistit kožíšky a probrat při tom, jak se nám všichni vyducali a co hezkého se komu zdálo. Po každodenním ranním maratonu si pak jednou za čas zasloužíme pořádnou snídani i my. A kynuté lívance? To je ta nejlepší volba!
DOMÁCÍ LÍVANCE
#2porce #jednoduché #zdroždí
Ingredience
- 400 ml vlažného mléka
- 200 g polohrubé mouky
- 15 g droždí
- 1 domácí vajíčko
- lžička cukru krupice
- špetka soli
- olej na smažení
- džem/povidla/ovoce na dochucení
Postup
- Z droždí, cukru a trochy mléka vypracujeme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka, vajíčko a špetku soli a promícháme. Takto vzniklé těsto necháme na teplém místa cca 30-45 minout vykynout.
- Na rozpálené pánvi pomalu vytváříme lívanečky, které opékáme z obou stran do zlatohnědé barvy.
- A pak už jen dle chuti ozdobíme a nejlepší víkendové ráno může začít.
Dobrou chuť a krásné ráno! <3
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?