Kynuté lívance (snídaně)

Kynuté lívance s ovocem

Rána na statku máme většinou hektická. Nechce se nám z postele, budík neúprosně hlásí čas vstávání a zvířata jsou již v s předstihem v pozoru a vyčkávají, kdy konečně uslyší cvrkot granulek, zvuk kyblíků, braní vidlí a kdy už konečně se objeví páníčci se snídaní. Rychle se obléknout, přivítat se se všemi, doplnit žlaby, vyčistit kožíšky a probrat při tom, jak se nám všichni vyducali a co hezkého se komu zdálo. Po každodenním ranním maratonu si pak jednou za čas zasloužíme pořádnou snídani i my. A kynuté lívance? To je ta nejlepší volba!

 

DOMÁCÍ LÍVANCE

#2porce #jednoduché #zdroždí

Ingredience

  • 400 ml vlažného mléka
  • 200 g polohrubé mouky
  • 15 g droždí
  • 1 domácí vajíčko
  • lžička cukru krupice
  • špetka soli
  • olej na smažení
  • džem/povidla/ovoce na dochucení

Postup

  1. Z droždí, cukru a trochy mléka vypracujeme kvásek, který necháme na teplém místě vzejít.
  2. Do mísy prosejeme mouku, přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka, vajíčko a špetku soli a promícháme. Takto vzniklé těsto necháme na teplém místa cca 30-45 minout vykynout.
  3. Na rozpálené pánvi pomalu vytváříme lívanečky, které opékáme z obou stran do zlatohnědé barvy.
  4. A pak už jen dle chuti ozdobíme a nejlepší víkendové ráno může začít.

 

Dobrou chuť a krásné ráno! <3

 


 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?