Polévka z Ačokči (Recept)

Ačokča listy a plody

Ačkoliv se vám to možná zdá zvláštní, paprikookurka se výborně hodí také na přípravu polévek. Pokud chcete takový recept vyzkoušet, budete potřebovat níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 10 kusů ačokči
  • 1 cibuli
  • 1 mrkev
  • 2 rajčata
  • 1 lžíci krupice
  • 2 lžíce oleje
  • Sůl (případně bujón)

 

Postup:

Nejprve si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. K té přidáme dobře omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu, celou směs podlijeme troškou vody a následně osolíme (nebo přidáme také bujón). Vše vaříme až do té doby, než změkne mrkev, a poté směs rozředíme vodou, abychom dostali celkové množství jednoho litru polévky. Na závěr přidáme lžíci krupice, vaříme ještě pět minut a polévka z ačokči je hotová.

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?