Ačkoliv se vám to možná zdá zvláštní, paprikookurka se výborně hodí také na přípravu polévek. Pokud chcete takový recept vyzkoušet, budete potřebovat níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 10 kusů ačokči
- 1 cibuli
- 1 mrkev
- 2 rajčata
- 1 lžíci krupice
- 2 lžíce oleje
- Sůl (případně bujón)
Postup:
Nejprve si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli. K té přidáme dobře omytou a nadrobno nakrájenou zeleninu, celou směs podlijeme troškou vody a následně osolíme (nebo přidáme také bujón). Vše vaříme až do té doby, než změkne mrkev, a poté směs rozředíme vodou, abychom dostali celkové množství jednoho litru polévky. Na závěr přidáme lžíci krupice, vaříme ještě pět minut a polévka z ačokči je hotová.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?