Plněná rajčata (Recept)

Plněná rajčata

Další oblíbenou pochoutkou, která se dá připravit na mnoho různých způsobů, jsou plněná rajčata za studena. Ta mohou mít spoustu zajímavých náplní, například s mletým masem nebo třeba se žampiony. Spousta lidí však dává přednost obyčejným plněným rajčatům se sýrem, jejichž příprava je velice jednoduchá. Budete k tomu níže uvedené ingredience.  

 

Ingredience:

  • 6 větších rajčat,
  • 2 vejce,
  • 2 šalotky,
  • 100 gramů Eidamu,
  • 3 lžíce olivového oleje,
  • svazek pažitky,
  • sůl a pepř.

 

Postup:

Nejprve si omyjte rajčata a shora odkrojte zhruba 1/3 (jakýsi klobouček). Následně vydlabejte vnitřek rajčat i odříznuté části a dejte si tuto hmotu stranou. Na oleji si potom osmažte najemno nasekanou cibulku, přidejte k tomu dužinu z rajčat a vše pořádně osolte a opepřete dle chuti. Tuto směs pak duste zhruba 5 minut, dokud trochu nezhoustne. Vydlabaná rajčata můžete zevnitř trochu posolit.

K cibulce a rajčatům poté přidejte rozšlehaná vajíčka a také zhruba ¾ nastrouhaného sýru a většinu nasekané pažitky. Vše důkladně promíchejte a pánev či hrnec stáhněte z plotýnky. Troubu si mezitím předehřejte na 180 °C a připravenou směsí následně naplňte vydlabaná rajčata i jejich vršky. Rajčata pak vložte na pekáč vymazaný olejem a ještě je posypte zbytkem sýru a pažitky. Poté je stačí péct zhruba po dobu 10 minut a máte hotovo.    

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?