Chcete si mangold uschovat na horší časy, ale nevíte, jak na to? V tom případě je dobré vědět, že mangold mražení skvěle zvládá. Stačí ho před tím krátce blanšírovat a nechat okapat. Nejprve je ovšem nutné nachystat si větší hrnec s vroucí osolenou vodou, kam později mangold umístíte.
Do hrnce zpočátku vhodíme mangoldové stonky, které necháme vařit asi 3 minuty, než je cedníkem vylovíme a vložíme do mísy se studenou vodou a ledem. Tím se vaření přeruší a mangold si zachová svou konzistenci i krásnou barvu. Po vyndání stonků vhodíme do hrnce listy, které promícháme a necháme vařit pouze 1-2 minuty. Pak je rychle vylovíme a vložíme do mísy s ledem.
Mangold následně scedíme, necháme co nejlépe okapat a počkáme až do úplného vychladnutí. Pak zeleninu rozdělíme do sáčků (listy můžeme ještě nakrájet na menší kousky dle vlastních preferencí) a zamrazíme. Po vyndání je mangold připravený k okamžitému použití. Stačí ho jen zahřát a dochutit.
Zkuste 4 nejlepší recepty z Mangoldu
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!