Dušené žampiony (Recept)

Nakrájené žampiony

Pokud hledáte naprosto jednoduchý recept se žampiony, rozhodně vyzkoušejte houby dušené na pánvi, které můžete jíst samotné, ale i jako přílohu k masu. Abyste si mohli připravit základní variantu tohoto pokrmu, budete potřebovat níže uvedené suroviny.  

 

Ingredience:

  • žampiony,
  • sůl,
  • pepř,
  • máslo.

 

Postup:

Jak udělat žampiony na pánvi? Nejprve rozehřejte větší plátek másla a poté na něm nakrájené žampiony krátce orestujte, dokud se jejich objem nezmenší. Následně je podlijte trochou vody, osolte je a opepřete podle chuti. Žampiony na másle budou hotové za chviličku (obzvláště ty kupované). Stačí je dusit zhruba po dobu 3-5 minut, během kterých by měly získat svou specifickou chuť.

Chcete-li tento recept obohatit také o další suroviny, můžete si připravit dušené žampiony na cibulce. Nejprve pokrájejte omyté žampiony, na rozehřátém másle zpěňte najemno nakrájenou cibulku a poté k nim houby přidejte. Ty je pak nutné osolit, občas podlévat vařící vodou a dusit do té doby, než budou měkké. Následně je lehce poprašte hrubou moukou, okořeňte dle chuti a nechte podusit zhruba dalších 10 minut.    

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?