Ingredience:
- 1–2 větší patizony,
- 500 gramů mletého masa,
- 200 gramů sýru,
- 2 cibule,
- 2 vejce,
- 2 stroužky česneku,
- čerstvou bazalku,
- sůl a pepř,
- drcený kmín,
- olej.
Postup:
Nejprve si patizon (nebo případně patizony) omyjte, odřízněte z něj podélně vršek se stopkou a zevnitř vyškrabejte dužinu se semínky. Poté si najemno nakrájejte cibuli a osmahněte ji na pánvi dozlatova, následně přidejte také prolisovaný česnek a na závěr mleté maso. Vše osolte, opepřete, přidejte trochu kmínu a poté dostatečně promíchejte a osmažte na pánvi. Jakmile bude hotovo, vložte maso do vydlabaného patizonu. Mezitím si rozšlehejte vajíčka a maso jimi zalijte. Poté ještě přidejte nahoru nastrouhaný sýr (nebo třeba plátky mozzarelly). Když všechno takto nachystáte, dejte patizon zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C, a to zhruba na 35 až 40 minut. Pak už jen stačí plněný patizon z trouby vyndat, dozdobit čerstvou nasekanou bazalkou a podávat s pečivem nebo třeba s bramborami. Jestliže vás tento recept zaujal, samozřejmě jej můžete různě obměňovat. Oblíbený je také zapečený patizon s rajčaty, cibulkou, slaninou a parmazánem, dále pak zapečený patizon s cuketou, paprikou, pórkem a strouhaným sýrem nebo třeba zapečený patizon s hermelínem.Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?