Zapečený Patizon v troubě (Recept)

Patizon
Pokud nemáte chuť na smažený pokrm, můžete místo toho vyzkoušet jiný způsob přípravy. Skvělý je například plněný patizon pečený v troubě, na kterém si pochutná celá vaše rodina. Náplň přitom můžete různě obměňovat podle toho, co máte zrovna k dispozici. My jsme si pro vás připravili recept na zapečený patizon s mletým masem. Na jeho přípravu budete potřebovat níže uvedené ingredience.  

Ingredience:

  • 1–2 větší patizony,
  • 500 gramů mletého masa,
  • 200 gramů sýru,
  • 2 cibule,
  • 2 vejce,
  • 2 stroužky česneku,
  • čerstvou bazalku,
  • sůl a pepř,
  • drcený kmín,
  • olej.
 

Postup:

Nejprve si patizon (nebo případně patizony) omyjte, odřízněte z něj podélně vršek se stopkou a zevnitř vyškrabejte dužinu se semínky. Poté si najemno nakrájejte cibuli a osmahněte ji na pánvi dozlatova, následně přidejte také prolisovaný česnek a na závěr mleté maso. Vše osolte, opepřete, přidejte trochu kmínu a poté dostatečně promíchejte a osmažte na pánvi. Jakmile bude hotovo, vložte maso do vydlabaného patizonu. Mezitím si rozšlehejte vajíčka a maso jimi zalijte. Poté ještě přidejte nahoru nastrouhaný sýr (nebo třeba plátky mozzarelly). Když všechno takto nachystáte, dejte patizon zapéct do trouby rozehřáté na 180 °C, a to zhruba na 35 až 40 minut. Pak už jen stačí plněný patizon z trouby vyndat, dozdobit čerstvou nasekanou bazalkou a podávat s pečivem nebo třeba s bramborami. Jestliže vás tento recept zaujal, samozřejmě jej můžete různě obměňovat. Oblíbený je také zapečený patizon s rajčaty, cibulkou, slaninou a parmazánem, dále pak zapečený patizon s cuketou, paprikou, pórkem a strouhaným sýrem nebo třeba zapečený patizon s hermelínem.    

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

     
CO NA TO ŘÍKÁTE?