Salát z Patizonu (Recept)

Patizon na zahradě

Dalším způsobem, jak použít patizon, je příprava chutného salátu. Ten je opět možné udělat na mnoho různých způsobů, takže se zde fantazii meze rozhodně nekladou. Jestliže chcete vyzkoušet naši variantu, připravte si níže uvedené suroviny.  

Ingredience:

  • 1 patizon,
  • 1 okurku,
  • 1 papriku,
  • 200 gramů cherry rajčat,
  • 2 mozzarelly,
  • 2 stroužky česneku,
  • vlašské ořechy,
  • olivový olej,
  • balzamikový ocet,
  • sůl a pepř.

 

Postup:

Nejprve si omyjte nebo oloupejte patizon, zbavte ho dužiny a semínek a poté nakrájejte na kostičky. Následně ho zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a nechte ogrilovat na pánvi nebo v troubě, dokud nezačne hnědnout. Mezitím si nasucho opražte hrst vlašských ořechů, které tímto způsobem získají ještě lahodnější chuť.

Cherry rajčata, papriku i okurku si omyjte, nakrájejte na menší kousky a vložte do misky. K nim přidejte prolisovaný česnek, trochu olivového oleje a balzamikového octa, špetku soli a malé množství pepře. Připravený patizon na grilu, na pánvi či v troubě nechte vychladnout a teprve potom ho vložte do mísy k zelenině.

Na závěr ještě přidejte mozzarellu nakrájenou na kousky, opečené vlašské ořechy a nasekanou bazalku. Vše pečlivě promíchejte, ochutnejte, a pokud to bude potřeba, salát z patizonu ještě dochuťte olivovým olejem, balzamikovým octem, solí nebo pepřem. Pak jej nechte chvíli odpočívat a můžete servírovat.    

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?