Ingredience:
- 2 menší patizony
- 2 brambory,
- 1 cibuli,
- 3 stroužky česneku,
- 2 lžíce másla,
- 100 mililitrů smetany na vaření,
- sůl a mletý pepř,
- majoránku,
- tymián.
Postup:
Pokud jde o to, jak se vaří patizon ve formě polévky, nejprve je nutné oloupat patizon, vydlabat z něj dužinu spolu se semínky a nakrájet jej na kostky. Poté si oloupejte brambory a také je nakrájejte na kostky. Cibulku nasekejte najemno, osmažte v hrnci na másle do změknutí, a jakmile začne žloutnout, přisypte brambory a patizony. Vše nechte společně osmahnout a pak zalijte vodou. Základ pro polévku osolte, opepřete a přidejte také prolisovaný česnek, trochu majoránky a tymián. Vše vařte zhruba po dobu 15 minut, dokud zelenina nezměkne. Po jejich uplynutí směs důkladně rozmixujte tyčovým mixérem. Aby polévka získala požadovanou hustotu, můžete ji trochu zředit vodou. Pak ji znovu přiveďte k varu, zjemněte pomocí smetany a případně dochuťte solí a pepřem. Při podávání ji můžete posypat krutony a petrželkou.Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?