Polévka z Mangoldu (Recept)

Listy mangoldu na záhonu

Mezi nejoblíbenější recepty, které si můžete doma z mangoldu připravit, se rozhodně řadí mangoldová polévka. Na její přípravu budete potřebovat níže uvedené suroviny.

Ingredience:

  • 1 svazek mangoldu (listy i s řapíky),
  • 2-3 stroužky česneku (dle chuti),
  • 1 velkou cibuli,
  • 2-3 brambory,
  • 1 litr vývaru,
  • olej dle potřeby,
  • sůl a pepř,
  • smetanu dle chuti.

 

Postup:

Nejprve si nadrobno pokrájíme cibuli. Řapíky mangoldu seřízneme od listů a stejně jako oloupané brambory je nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme prolisovaný česnek a cibulku, a jakmile zezlátne, přidáme brambory a řapíky mangoldu. Všechno necháme zhruba 3 minuty opékat (ovšem ne úplně do hněda), poté přilijeme vývar, osolíme a opepříme.

Když jsou brambory skoro uvařené, vhodíme dovnitř také nakrájené listy mangoldu a krátce povaříme. Celou směs pak tyčovým mixérem rozmixujeme do hladka, ochutnáme a případně ještě dosolíme nebo opepříme. Někdo pak přidává také smetanu, aby byla polévka krémovější. Při servírování můžeme ozdobit několika kousky opečené anglické slaniny nebo třeba krutony.

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

CO NA TO ŘÍKÁTE?