Ingredience:
- polovina patizonu,
- 2 brambory,
- 1 mrkev,
- 2 vejce,
- 3 stroužky česneku,
- 50 gramů anglické slaniny,
- sůl a pepř,
- majoránka,
- olej na smažení.
Postup:
Nejprve oloupejte patizon, odstraňte z něj dužinu a semínka a nakrájejte ho na menší kousky. Poté oloupejte také brambory a mrkev. Všechny tyto ingredience následně nastrouhejte nahrubo, osolte a nechte v misce odležet. Jakmile trochu pustí vodu, slijte ji a vymačkejte tekutinu také ze zbytku nastrouhaných surovin. Pak už je čas přidat vajíčka, prolisovaný česnek a trochu majoránky. Vše ještě trochu osolte a opepřete, aby směs získala skvělou chuť. Na závěr pak ke vzniklé směsi přidejte slaninu nakrájenou na malé kostičky a všechno důkladně promíchejte. Na pánvi si potom rozpalte olej a smažte zde drobné placičky, dokud nebudou z obou stran zlatavé. Také pak můžete vyzkoušet patizonové placky se sýrem, a to tak, že k jednomu nastrouhanému patizonu přidáte orestovanou slaninu na cibulce (100 gramů), nastrouhaný sýr (100 gramů), hladkou mouku (200 gramů), smetanu (200 mililitrů), 2 vejce a 3 stroužky prolisovaného česneku, což je potřeba smíchat, aby vzniklo jakési těstíčko. Vše pak již stačí jen osolit, opepřit, promíchat a smažit na pánvi.Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?