Grilované žampiony (Recept)

Grilované žampiony

Nevíte si rady, co s žampiony provést? Pokud máte rádi grilování, můžete spojit příjemné s užitečným. Velké klobouky žampionů se totiž velice jednoduše dají připravit právě na grilu a výsledná chuť vás jistě mile překvapí. Abyste si mohli grilované žampiony připravit, nejprve si nachystejte níže uvedené ingredience.

 

Ingredience:

  • 10 větších žampionů,
  • 4 stroužky česneku,
  • olivový olej,
  • sušený tymián,
  • drcený kmín,
  • pepř a sůl.

 

Postup:

Jak udělat žampiony na grilu? Nejprve si připravte marinádu takovým způsobem, že do misky či uzavíratelné nádoby nalijete zhruba 10 lžic olivového oleje, do kterého přidáte sušený tymián, drcený kmín a na plátky nakrájený či lisovaný česnek (případně i nějaké bylinky dle chuti). Ještě než se pustíte do marinování žampionů, vše důkladně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

Houby si pak pečlivě očistěte a zbavte je nožiček. Následně je přidejte do misky s marinádou a vše promíchejte tak, aby byly jednotlivé houbové klobouky ve směsi dostatečně obalené ze všech stran. Poté můžete misku nebo jinou nádobu se žampiony vložit do lednice (klidně na několik hodin), aby do sebe houby marinádu dobře natáhly.

A jak grilovat žampiony, když už jsou v marinádě dostatečně dlouho? Houby vložte na rozpálený gril a ze všech stran je dozlatova opékejte. Zároveň je nezapomeňte průběžně potírat zbylou marinádou, což jim dodá ještě lepší chuť. Podávat je pak můžete samotné, s čerstvým pečivem, s topinkami nebo třeba se zeleninou.

 

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?