Příprava tohoto pokrmu je prakticky stejná jako u hovězí pleci. Jediný rozdíl spočívá v délce pečení, jelikož vepřové maso změkne rychleji než maso hovězí. Jedná se proto o rychlejší a levnější variantu tohoto oblíbeného českého jídla. Pokud si však chcete z vepřového válečku uvařit něco jiného, pak můžete vyzkoušet recepty uvedení níže.
Ingredience:
- ½ kg vepřového válečku,
- olivový olej,
- francouzská hořčice,
- šťáva z půlky citrónu,
- rozmarýn, tymián nebo jiné bylinky podle vašich preferencí,
- sůl.
Postup:
Smícháním olivového oleje, francouzské hořčice, citrónové šťávy a nasekaných bylinek si připravíte marinádu. Poměr jednotlivých surovin si zvolte podle vlastních potřeb. Čím více bylinek použijete, tím více bude výsledek aromatický. Maso důkladně očistěte, ze všech stran osolte a potřete vytvořenou bylinkovou směsí. Vepřový váleček zabalte do folie a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice. Poté, co maso nasaje všechny chutě z marinády, jej dejte dusit. V klasickém hrnci bude doba dušení trvat o něco déle než v papiňáku, ve kterém by mělo být maso hotové asi do 35 minut.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!