Dušená vepřová falešná svíčková s bylinkami

Dušené maso v hrnci

Příprava tohoto pokrmu je prakticky stejná jako u hovězí pleci. Jediný rozdíl spočívá v délce pečení, jelikož vepřové maso změkne rychleji než maso hovězí. Jedná se proto o rychlejší a levnější variantu tohoto oblíbeného českého jídla. Pokud si však chcete z vepřového válečku uvařit něco jiného, pak můžete vyzkoušet recepty uvedení níže.  

 

Ingredience:

  • ½ kg vepřového válečku,
  • olivový olej,
  • francouzská hořčice,
  • šťáva z půlky citrónu,
  • rozmarýn, tymián nebo jiné bylinky podle vašich preferencí,
  • sůl.

 

Postup:

Smícháním olivového oleje, francouzské hořčice, citrónové šťávy a nasekaných bylinek si připravíte marinádu. Poměr jednotlivých surovin si zvolte podle vlastních potřeb. Čím více bylinek použijete, tím více bude výsledek aromatický. Maso důkladně očistěte, ze všech stran osolte a potřete vytvořenou bylinkovou směsí. Vepřový váleček zabalte do folie a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice. Poté, co maso nasaje všechny chutě z marinády, jej dejte dusit. V klasickém hrnci bude doba dušení trvat o něco déle než v papiňáku, ve kterém by mělo být maso hotové asi do 35 minut.    

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?