Víno z Aronie (Recept)

Aronie recepty

Plody aronie se hodí také pro přípravu vína. Pokud ho chcete také vyzkoušet, budete k tomu potřebovat plody aronie a na každý litr vylisované tekutiny také níže uvedené ingredience.

Ingredience

  • 450 gramů cukru,
  • kvasinkovou kulturu,
  • špetku živné soli.

Postup

Černé jeřabiny nejprve opláchněte a pomocí odšťavňovače vylisujte. Poté vše nechte odstát, aby se tekutina odkalila, a hadičkou stočte. Vzniklý mošt přelijte do připraveného demižonu a na každý litr šťávy přidejte 450 gramů cukru, špetku živné soli a jedno balení potravinářské kvasinkové kultury, která by měla vzejít v menším množství moštu, což napomůže rozkvašení.

Demižon následně uzavřete kvasnou zátkou s vodou. Poté dojde k bouřlivému kvašení, přičemž optimální teplota by se měla pohybovat kolem 20 °C. Víno z aronie vzchází celkem pomalu a dlouho, takže ke stáčení bude připravené zhruba po šesti měsících, ale znalci doporučují nechat ho odležet klidně i rok. Nesmí přitom bublat ani perlit.
 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

CO NA TO ŘÍKÁTE?