Příprava tinktury z plodů černého jeřábu je velice snadná. Jeden díl plodů vložte do sklenice a vše následně zalijte třemi díly čirého alkoholu (ideálně vodka, která má neutrální chuť). Na 0,7 litru alkoholu tedy použijte zhruba 200 až 250 gramů aronie.
Směs poté ve sklenici neprodyšně uzavřete a nechte plody po dobu tří týdnů louhovat na tmavém místě při pokojové teplotě. Každý druhý den sklenici důkladně protřepejte, aby se vše správně promísilo. Poté můžete tinkturu scedit a přelít do uzavíratelné lahve.
Co se týče užívání, doporučuje se konzumovat 20 kapek tinktury třikrát denně, nebo 30 kapek (zhruba 1 lžičku) pouze dvakrát v průběhu dne. Tento přípravek má skvělé léčivé vlastnosti, pomáhá při různých zánětech nebo srdečních problémech a posiluje pružnost cév. Tinktura také slouží jako prevence nachlazení a podporuje imunitu.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!