Kromě šťávy vyrábějí pěstitelé z aronie sušené plody, které se dají konzumovat na mnoho různých způsobů. Pro uchování bobulí v sušené podobě lze použít například sušičku, ale i sluneční paprsky nebo pootevřenou troubu, kde se teplota vyšplhá maximálně na 50 °C.
Přemýšlíte, k čemu pak využít sušené plody aronie? Dají se přidat třeba do směsi sušeného ovoce a skvěle obohatí vlastnoručně připravované müsli. Můžete je však konzumovat i samotné, což se vyplatí hlavně pro potlačení průjmových onemocnění, při viróze nebo po dietní chybě.
Pokud navíc sušenou aronii namočíte na noc do vody, ráno ji můžete přidat do jogurtu nebo k vločkám a připravit tak chutnou snídani. Rozsekané či rozdrcené se navíc spařují při přípravě čaje a dají se přidat také do moučníků místo rozinek.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!