Ingredience:
- mladé patizony,
- 2 cibule,
- černý pepř,
- nové koření,
- bobkový list,
- hořčičné semínko,
- vodu, cukr, sůl a ocet na nálev.
Postup:
Nejprve zbavte patizony stopky, oloupejte je, odstraňte dužinu se semínky a nakrájejte je na kostičky či menší plátky. Na dno každé sklenice o objemu 1 litru vložte 3 kuličky černého pepře, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, půl lžičky hořčičného semínka a několik plátků nakrájené cibule. Kromě toho samozřejmě můžete přidat i další ingredience (chilli papričku, mrkev, kopr). Následně vyplňte sklenice připravenými patizony a vše zalijte horkým nálevem, který se připravuje svařením vody s cukrem, octem a solí (na 1 litr vody připadne 100 gramů cukru, 30 gramů soli a 3 decilitry octa). Poté sklenice dobře zavíčkujte a sterilujte. Pokud jde o to, jak zavařit patizon, dělá se to zhruba při teplotě 90 °C po dobu 30 minut. Zavařené patizony pak oceníte třeba během zimních měsíců, kdy vám jistě přijdou k chuti.Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!
CO NA TO ŘÍKÁTE?