Jestliže hledáte podobné pokrmy z patizonu, jako jsou oblíbené patizonové řízky, můžete vyzkoušet také zeleninu smaženou v pivním těstíčku. Jde o velmi jednoduchý recept s patizonem, který v kuchyni zvládne připravit i každý začátečník. Abyste to také mohli zkusit, budete potřebovat níže uvedené suroviny.
Ingredience:
- 1 patizon,
- 1 vejce,
- 50 gramů hladké mouky,
- 50 mililitrů piva,
- sůl a pepř,
- bylinky dle chuti,
- olej na smažení.
Postup:
Máte-li k dispozici malý patizon, stačí jej pouze omýt a nakrájet na plátky široké zhruba 1,5 až 2 centimetry. Větší plod budete ovšem muset před nakrájením ještě oloupat a zároveň nezapomeňte vyškrabat dužinu se semínky. Poté jednotlivé plátky osolte, opepřete a nechte chvíli uležet, aby pustily přebytečnou vodu.
Mezitím si připravte pivní těstíčko, a to tak, že v misce smícháte pivo, vejce a mouku. Pokud budete chtít, můžete samozřejmě přisypat i najemno nasekané bylinky, které dodají těstíčku specifickou chuť. V tomto těstíčku pak jednotlivé plátky zeleniny namáčejte a obalený patizon potom osmažte na oleji dozlatova z obou stran.
Patizon smažený v těstíčku opět můžete před podáváním na chvíli položit na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného oleje. Potom bude skvěle chutnat třeba s bramborami, bramborovou kaší nebo nějakým dobrým zeleninovým salátem. Stejně jako v předchozím případě se také zde vyplatí připravit si k této pochoutce i nějaký zajímavý dip.
Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku či YouTubu!