Smažený Patizon v těstíčku (Recept)

Patizon

Jestliže hledáte podobné pokrmy z patizonu, jako jsou oblíbené patizonové řízky, můžete vyzkoušet také zeleninu smaženou v pivním těstíčku. Jde o velmi jednoduchý recept s patizonem, který v kuchyni zvládne připravit i každý začátečník. Abyste to také mohli zkusit, budete potřebovat níže uvedené suroviny.

 

Ingredience:

  • 1 patizon,
  • 1 vejce,
  • 50 gramů hladké mouky,
  • 50 mililitrů piva,
  • sůl a pepř,
  • bylinky dle chuti,
  • olej na smažení.

 

Postup:

Máte-li k dispozici malý patizon, stačí jej pouze omýt a nakrájet na plátky široké zhruba 1,5 až 2 centimetry. Větší plod budete ovšem muset před nakrájením ještě oloupat a zároveň nezapomeňte vyškrabat dužinu se semínky. Poté jednotlivé plátky osolte, opepřete a nechte chvíli uležet, aby pustily přebytečnou vodu.

Mezitím si připravte pivní těstíčko, a to tak, že v misce smícháte pivo, vejce a mouku. Pokud budete chtít, můžete samozřejmě přisypat i najemno nasekané bylinky, které dodají těstíčku specifickou chuť. V tomto těstíčku pak jednotlivé plátky zeleniny namáčejte a obalený patizon potom osmažte na oleji dozlatova z obou stran.

Patizon smažený v těstíčku opět můžete před podáváním na chvíli položit na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného oleje. Potom bude skvěle chutnat třeba s bramborami, bramborovou kaší nebo nějakým dobrým zeleninovým salátem. Stejně jako v předchozím případě se také zde vyplatí připravit si k této pochoutce i nějaký zajímavý dip.

 

Sledujte náš příběh života na venkově na našem Instagramu, Facebooku  či YouTubu!

Instagram_logofacebook_logoYoutube logo

 

CO NA TO ŘÍKÁTE?